Yumuşak Çok Lezzetli Sade Kek Tarifi

yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek


Kac Kişilik: 12

  • 1 Bardak (Çay Bardağı) sıvıyağ
  • 1 Bardak toz şeker
  • 1 Paket vanilya
  • 3 Bardak un
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Bardak yoğurt
Hazırlanışı:

  1. Cam bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpın.
  2. Başka bir kapta sıvı yağ ve yoğurdu güzelce birbirine karışana kadar çırpın.
  3. Yoğurtlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.
  4. Unu ver kabartma tozunu içinde topak kalmayacak şekilde eleyin.
  5. Bunlara vanilyayı da ekledikten sonra karışımın içine ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  6. Yağladığınız kek kalıbının içine yapışmaması için biraz un serpin. Daha sonra karışımı içine eşit bir biçimde dökün.
  7. Önceden ısıttığınız 180-200 derece arasındaki fırına kek kalıbınızı yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
  8. Eğer sapladığınız bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir, bıçak yerine kürdan da saplayabilirsiniz.
  9. Kekiniz piştikten sonra kek kalıbını fırından alın, ters çevirip üzerine ıslak bez örterseniz yapışmadan çıkması kolaylaşacaktır.
  10. -4 dakika sonra kalıptan çıkarttığınız kek’i 4-5 dakika kadar soğutup servis edebilirsiniz.
  11. Dilerseniz içine meyve parçacıkları ekleyerek tadlandırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek Tarifi Tarifleri © 2013 |