yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek
Kac Kişilik: 12
- 1 Bardak (Çay Bardağı) sıvıyağ
- 1 Bardak toz şeker
- 1 Paket vanilya
- 3 Bardak un
- 3 Adet yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Bardak yoğurt
Hazırlanışı:
- Cam bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpın.
- Başka bir kapta sıvı yağ ve yoğurdu güzelce birbirine karışana kadar çırpın.
- Yoğurtlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.
- Unu ver kabartma tozunu içinde topak kalmayacak şekilde eleyin.
- Bunlara vanilyayı da ekledikten sonra karışımın içine ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yağladığınız kek kalıbının içine yapışmaması için biraz un serpin. Daha sonra karışımı içine eşit bir biçimde dökün.
- Önceden ısıttığınız 180-200 derece arasındaki fırına kek kalıbınızı yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
- Eğer sapladığınız bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir, bıçak yerine kürdan da saplayabilirsiniz.
- Kekiniz piştikten sonra kek kalıbını fırından alın, ters çevirip üzerine ıslak bez örterseniz yapışmadan çıkması kolaylaşacaktır.
- -4 dakika sonra kalıptan çıkarttığınız kek’i 4-5 dakika kadar soğutup servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz içine meyve parçacıkları ekleyerek tadlandırabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder