Kırmızı Kadife Kek Tarifi Vişneli Kek Tarifi

kırmızı kadife kek tarifi vişneli kek tarifi kek tarifleri pasta tarifi ıslak kek tarifi


Kekin Malzemeleri:

1,5 Bardak Şeker
2 adet Yumurta
Yarım Bardak Vişne Reçeli Suyu (Ev Yapımı)
Yarım Bardak Kaynamış Kırmızı Pancar Suyu
125 Gr. Yumuşak Tereyağ
1 Bardak Ayran
2,5 Bardak Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
Kremanın Malzemeleri
3 Kaşık Un
1 Bardak Şeker
1 Bardak Süt
1 Çay Kasığı Vanilya
1 Bardak Tereyağ
Kekin Hazırlanışı:
Kek İçin:
  • Tereyağ ve şekeri mikser ile karıştırarak yedirin.
  • Üstüne yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün.
  • Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ile pancar suyunu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onları da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Şimdi ise mikserinizin hızını düşük seviyeye getirerek, az un ve az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma katınız ve karıştırmaya devam ediniz.(Kadife görünümünü vermek için bu işlemi dikkatli uygulayınız)
  • Son olarak vanilya ve kabartama tozunu ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişirme süresince fırına veriyoruz.
Krema İçin:
Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp , topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordanda yarımsaat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı tereyağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz.
Ve son olarak pişen kekimizin üztüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek Tarifi Tarifleri © 2013 |