Çilek Soslu Ağlayan Pasta Tarifi

yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek

Kac Kişilik: 8

  • 4 yumurta
  • 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • (kekin içinde yağ veya süt yok)
Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt
Üzerine:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket dr. outker ahududu çilekli sos
HAZIRLANIŞI:
  1. Meyveli sosu ve kremşantiyi tarfilerine göre hazırlayıp soğutalım.
  2. Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim.
  4. Az daha çırpıp 24-26 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayıp kek karışımını dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. pişen keki soğumaya bırakalım.
  6. Kek soğuyunca bir çok yerine kürdan batıralım.
  7. Kekin her yerine gelecek şekilde 1 su bardağı sütü üzerine kaşık ile dökelim.
  8. Kek sütü çekince tamamen üzerini kremşantiyle kaplayalım.
  9. Hazırladığımız meyveli sosu üzerine döküp yanlardan akıtalım. Buzdolabında soğutup dilimleyip servis edelim. Afiyet Olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek Tarifi Tarifleri © 2013 |