yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek
Kac Kişilik: 8
- 4 yumurta
- 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- (kekin içinde yağ veya süt yok)
Islatmak İçin:
- 1 su bardağı süt
Üzerine:
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket dr. outker ahududu çilekli sos
HAZIRLANIŞI:
- Meyveli sosu ve kremşantiyi tarfilerine göre hazırlayıp soğutalım.
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim.
- Az daha çırpıp 24-26 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayıp kek karışımını dökelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim. pişen keki soğumaya bırakalım.
- Kek soğuyunca bir çok yerine kürdan batıralım.
- Kekin her yerine gelecek şekilde 1 su bardağı sütü üzerine kaşık ile dökelim.
- Kek sütü çekince tamamen üzerini kremşantiyle kaplayalım.
- Hazırladığımız meyveli sosu üzerine döküp yanlardan akıtalım. Buzdolabında soğutup dilimleyip servis edelim. Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder