yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek
Kac Kişilik: 8
Keki İçin:
- 5 yumurta
- 4 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 5 türk kahvesi fincanı un
- 1 türk kahvesi fincanı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
İç Kreması:
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilyalı creme ole
- 2 su bardağı süt
Aralarına:
- Çilek dilimleri
Kaplamak İçin:
- 1 krem şanti
- 1 su bard. süt
Üzerine:
- Dr. Oetker Meyveli Sos Ahududu Çilekli
- Çilek Dilimleri
Islatmak İçin:
- 1 nescafe fincanı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- İç kreması için krem şanti ve creme oleyi 2 su bardağı süt ile çırpıp dolapta soğumaya bırakalım.
- Üzerine kaplaması için için krem şantiyi hazırlayıp dolaba soğuması için kaldıralım.
- Meyveli sosu tarifine göre hazırlayıp soğutalım.
- Yumurta, şeker ve tuzu beyazlayana kadar çırpalım. Ilık suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı kek karışımına eleyerek ekleyelim. Az daha çırpıp yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen fırın tepsisine döküp yayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Kek pişince soğumaya bırakalım.
- Soğuyan keki enlemesine 4, boylamasına 2 parçaya bölüp 8 parça elde edelim.
- Her parçayı ortadan ikiye bölüp 16 parça yapalım. Her parçayı nescafeli karışımla ıslatalım. 4 erli guruplara ayırıp 1 parça alıp üstüne krema sürelim.
- Dilimlediğimiz çilekleri dizelim. 2. katı koyup aynı işlemi yapalım 3. katı koyalım. aynı işlemi yapalım. 4. katı koyalım.
- Krema sürmeyelim. Pastanın üzerini tamamen krem şantiyle kaplayalım. Dilimlenmiş çileklerle süsleyelim. hazırladığımız meyveli sosu pastamızın üzerine gezdirelim. 4 adet küçük pastahane lezzetini aratmayan baton pasta elde edeceksiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder