Pudingli Islak Kek Tarifi

yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek

Kac Kişilik: 6

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
  1. Hamurun daha iyi kabarması için unu ve kabartma tozunu bir kaba güzelce eleyerek dökelim.
  2. Başka bir kaba şekerinizi dökün. Daha sonra şekerin üzerine sırasıyla sütü ve sıvı yağı boşaltın. Yaklaşık 5 dakika şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Karışıma kakaomuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. İyice karıştıktan sonra 1 bardak daha sonra kekimizin üzerine sos olarak dökmek için ayırıyoruz.
  4. Kaptaki karışımın üzerine 3 yumurtayı da ekliyoruz ve bir miktar daha karıştırıyoruz. Un kabartma tozu ve vanilyayı da bu karışıma ekleyip, üzerine pudingi de boşaltıyoruz.
  5. Bu arada fırınımızı 180 Dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayalım.
  6. Karışımı içinde topak kalmayana kadar karıştıralım. İyice karıştıktan sonra kek kalıbına dökerek fırına verelim.
  7. Yaklaşık 40 dakika fırında kaldıktan sonra pişen keki fırından çıkartıp, kalıptan ters bir şekilde bir tepsiye çıkartalım.
  8. Aralarına sos girecek şekilde dilimlediğimiz kekin üzerine önceden ayırdığımız sosu eşit bir şekilde dökelim.
  9. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek Tarifi Tarifleri © 2013 |