yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek
Kac Kişilik: 6
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kakaolu puding
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
- Hamurun daha iyi kabarması için unu ve kabartma tozunu bir kaba güzelce eleyerek dökelim.
- Başka bir kaba şekerinizi dökün. Daha sonra şekerin üzerine sırasıyla sütü ve sıvı yağı boşaltın. Yaklaşık 5 dakika şeker eriyene kadar karıştırın.
- Karışıma kakaomuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. İyice karıştıktan sonra 1 bardak daha sonra kekimizin üzerine sos olarak dökmek için ayırıyoruz.
- Kaptaki karışımın üzerine 3 yumurtayı da ekliyoruz ve bir miktar daha karıştırıyoruz. Un kabartma tozu ve vanilyayı da bu karışıma ekleyip, üzerine pudingi de boşaltıyoruz.
- Bu arada fırınımızı 180 Dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayalım.
- Karışımı içinde topak kalmayana kadar karıştıralım. İyice karıştıktan sonra kek kalıbına dökerek fırına verelim.
- Yaklaşık 40 dakika fırında kaldıktan sonra pişen keki fırından çıkartıp, kalıptan ters bir şekilde bir tepsiye çıkartalım.
- Aralarına sos girecek şekilde dilimlediğimiz kekin üzerine önceden ayırdığımız sosu eşit bir şekilde dökelim.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder