Çikolata Soslu Çaylı Kek Tarifi

yumuşak çok lezzetli sade kek tarifi kek tarifleri kakaolu kek çikolatalı ıslak kek tarifleri vanilyalı kek

  • Kac Kişilik: 8
  • 3 Çorba Kaşığı Kakao
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1.5 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Çay
  • 3 Su Bardağı Un
Çikolata Sos İçin gerekli malzemeler :
  • 2 Çorba Kaşığı Kakao
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası

  1. Yumurtaları ve toz şekeri derince bir kabın içinde çırpma teli yardımı ile şeker çözülene kadar çırpın.
  2. Çayı ve zeytin yağını bu karışımın içine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Bir diğer kaba kabartma tozu ile unu boşaltın. Bunlara vanilya ve kakaoyu da ekleyerek birbirlerine karışmasını sağlayın.
  4. Bu arada fırınınızı 170 Derecede ısıtmaya başlayın.
  5. İkinci kapta hazırladığınız unlu karışımı yumurtalı harcın içine boşaltın ve karıştırma işlemine devam edin.
  6. Kek kalıbınızı yağlayın. Daha sonra iyice karıştırmış olduğunuz karışımı kek kalıbının içine düzenli bir şekilde yayın. ( Birden boşaltırsanız topaklar oluşabilir )
  7. Isıtmış olduğunuz fırına kek kalıbını yerleştirin ve 40 dakika boyunca pişmesi için bekleyin.
  8. Kek pişmekte iken çikolatalı sosu hazırlamak için orta boylu bir tencere çıkartın. Tencereye su, süt, toz şeker, mısır nişastası ve kakaoyu koyarak karıştırın. Orta ateşte karışım kaynayana kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  9. Kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alarak 5 dakika soğumasını bekleyin.
  10. Kekiniz piştikten sonra 5 dakika da onun soğumasını bekleyin ve daha sonra kek kalıbından servis tabağınıza alın.
  11. Çikolata sosunu dilerseniz servis sırasında, dilerseniz fırından çıkardıktan 5 dakika sonra gezdirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
  • Kek Tarifi Tarifleri © 2013 |